Historier om Sydøstdanmark – Tilbage til Stenalderen

Holmegaard Mose - P-pladsen ved Glasværket
Lørdag, 1 april, 2017 -
14:00 til 15:30

Tag med kulturarvschef Kristoffer B. Pedersen på en gåtur igennem 2,5 mio. års kulturhistorie, der kan gøre selv en moderne smartphonebruger svimmel - fra stenalder til moderne oplevelsescenter.

I Holmegaard Mose ligger nogle af de bedst bevarede bopladser vi kender til fra jægerstenalderen. De blev hovedsageligt undersøgt i første halvdel af det 20. århundrede i forbindelse med tørvegravning. De seneste år har museet lavet undersøgelser på nogle af disse bopladser for at bestemme om bevaringsforholdene stadigt er ligeså gode for træ og knogle. Kom og hør nærmere om dette og bliv også opdateret om projektet med at lave nyt museum på det gamle glasværk.

2017 er udråbt som Historiens År. DR har sat alle sejl til og fra foråret ruller en nyproduceret Danmarkshistorie over tv-skærmene i den bedste sendetid søndag aften kl. 20.00. Over hele landet vil fortiden bliver markeret og fejret med nye udstillinger, skæve tiltag, diskussion og debat. På Museum Sydøstdanmark synes vi, at historien skal opleves der, hvor den skete! Tag derfor med os på besøg i fortiden: til gravhøje og offermoser, i arkiverne og på magasin, på byvandring og omvisninger i vores udstillinger samt meget meget mere. Vi fortæller de nære og lokale Historier om Danmark ved en perlerække af arrangementer, som tematisk passer til tv-serien.

Biletter kan købes i museumsbutikkerne eller på e-billet - klik her

Mødested: Holmegaard Mose v/ P-pladsen ved glasværket, Glasværksvej 54, 4684 Holmegaard