Det Ny Holmegaard | Næstved Museum

Det Ny Holmegaard

Gennem de sidste 4-5 år har Museum Sydøstdanmark og Næstved Kommune arbejdet på at realisere projekt Det Ny Holmegaard.

En eventyrlig verden åbner sig, når Det ny Holmegaard indvies i 2019. Et univers af oplevelser, uddannelse og erhverv.

Det ny Holmegaard vil anvende Danmarks eneste bevarede glasværk og Nordens største glassamling til at fortælle industriens eventyr og til at genindføre kunsthåndværkets viden, æstetik og kvalitet i den danske kultur.

Området med den gamle fabrik, den moderne hovedbygning, de nyrenoverede tørvehaller, den gamle glasbys skole, de bevaringsværdige arbejderboliger fra 1820’erne, kontorbygningerne fra 1890’erne og kunsthåndværkernes atelier og ikke mindst et stort udendørsareal mod mosen bliver en del af Det ny Holmegaard. Indeni bliver Det ny Holmegaard omdannet til eksperimentarium, udstillinger, levende værksteder, brandstore og café.

Projektet er støttet af Realdania, Knud Højgaards Fond, 15. Juni Fonden, A. P. Møller Fonden, Brand af 1848 Fond, LAG og Næstved Museums Gavefond.

Vi glæder os til at byde velkommen i Det Ny Holmegaard!

Projektet kan følges på facebook Det Ny Holmegaard