Aktuelle udstillinger | Næstved Museum

Aktuelle udstillinger

Særudstilling: Vi samler på GLAS - 30. juni - 16. september 2018

Glashistorisk selskab - Holbæk fejrer sit 25 års jubilæum med en overdådig særudstilling af deres fineste og mest ekstraordinære samlinger af glas.

DesignMuseum Næstved viser her, at glas er finurligt, fantastisk, fornuftigt og forunderligt – når Glashistorisk selskab Holbæk udstiller både karafler, klukflasker, hinkesten, drikkeglas, snapseglas, hyacintglas, lommeflasker, designglas, kunstglas.

Udstillingen vises i DesignMuseum Næstved, Boderne, Sct. Peders Kirkeplads 8

Permanente udstillinger:

Danmarks største samling af glas fra Holmegaard Glasværk

Museum Sydøstdanmarks glassamling på op mod 40.000 glas omfatter prøver på alle de mange glas, som glasværket satte i produktion gennem årene. Det var både anonyme emballageglas, glasserier der senere kom i produktion og blev kendte og elskede i den danske husholdning, men også prøver på kunstglas, bestilt af kongehuset og andre danske institutioner. Et udvalg af glassene finder du i Boderne.