Kulturland | Næstved Museum

Kulturland

God livskvalitet er det vigtigste i verden

Derfor er de tre museer, Museum Sydøstdanmark, Museum Lolland-Falster og Østsjællands Museum gået sammen om at skabe Kulturland.

Kulturland er solide, sjove og hyggelige oplevelser til medborgere i sårbare situationer. 

Her glemmer vi alt om diagnoser og svære udfordringer for en stund og lader både kulturen og naturen præge dagen, så vi forsvinder ind i en helt anden verden, for en dag. 

Oplevelserne er for børn, unge, voksne og ældre i alle aldre, der er glad for alle mulige interesser og som står i alle situationer, 

Kom gerne med familien, foreningen, skolen eller naboen. Vi planlægger gerne vores aktiviteter, så de passer præcis til de behov, I har.

For meget mere information om Kulturland og de aktiviteter, der udbydes, læs da mere HER.   

På museerne ved vi, at mennesket altid har flyttet sig. Altid har vi interesseret os. Altid har vi været i krig. Altid har vi undret os.

I Kulturland vil vi gerne undre os sammen med alle.

Museerne er til for folkets skyld. Vi er menneskers hukommelse.

Og vi står fast på, at hukommelsen skal deles for at give tilværelsen fundament.

Hvis det er lang tid siden, du har været på museum, så kridt skoene og kom og besøg os.

Vi har virkelig mange gode, sjove, venlige, inspirerende tilbud til alle, der gerne vil give livsglæden et skub i den rigtige retning. Kom med klassen, familien, gymnastikholdet, virksomheden, veninderne, naboen eller alene. Kig i vores kalender eller book os - vi er klar til det meste, med kulturhistorien og naturen i hånden.

Kulturland giver undervisningen og fritiden et skub i den meningsfulde retning. Vi serverer oplevelser, man ikke får andre steder.

Vi deler vores viden i kreative, innovative forløb, der giver den målbare undervisning et nyt perspektiv og fritiden værdi. I Kulturland giver vi vores gæster noget at læne sig op ad, styrke til at modstå verdens høvl og mestringsoplevelser, der sætter alle i stand til at lære noget nyt. 

Museerne har et rygte om at være støvede. At man skal være stille i udstillingerne. Og at alle tingene ligger i montrer og at man ikke må røre ved dem. Vi har mange ting i montrer. Det er rigtigt. Og det er der en god grund til. For at vi passer på dem. Det giver flere mulighed for at få glæde af at se dem langt ud i fremtiden.

Men hvis I bare vidste, hvor meget vi arbejder for, at de stille genstande bliver fortalt og gjort levende. Det sørger vores gode formidlere for. Og det er også dem, der tager sig kærligt af jer, når I kommer i Kulturland. Prøv selv.