Foredrag om Birgitte Gøye og Herluf Trolle | Næstved Museum

Foredrag om Birgitte Gøye og Herluf Trolle

Næstven Museum
Onsdag, 22 januar, 2020 - 19:00 til 20:00

Skulle man nævne ét celebrity-par i 1500-tallet, kunne valget sagtens være faldet på Birgitte Gøye og Herluf Trolle; grundlæggerene af den traditionsrige Herlufsholm Skole, deri dag står synligt og stolt til skue i Næstved. Begge havde de tæt tilknytning til kongehuset og den øvrige adel, og begik sig derfor i den grad på datidens bonede gulve. Måske netop derfor står Herluf Trolle som idealet af en renæssancens adelsmand: standsbevidst, retsindig, kongetro, modig og from; idealer som Herlufsholm Skole i høj grad bygger på.

Men hvad med Birgitte Gøye? Og hvorfor er det lige, at vi stadig husker lige netop disse to og ikke andre af de den tids betydningsfulde adelsfolk? Til foredraget ”Historien om Birgitte Gøye og Herluf Trolle” vil museumsinspektør, Susanne Outzen, fortælle hele historien om de to 1500-tals celebrities, deres tid, deres betydning og deres eftermæle.

Sted: Næstved Museum, Ringstedgade 4, 4700 Næstved

Dag: Onsdag den 22. januar

Tid: 19.00 – 20.30 (dørene åbner 18.30 og lukker 18.55)

Pris i forsalg: 95 kr. (+billetgebyr)

Pris i døren: 105 kr.

Øvrigt: Drikkevarer må ikke medbringes hjemmefra, men kan købes i museumsbutikken.

Bemærk: Næstved Museum har ikke elevator

KØB DIN BILLET HER