Høstmarked 2017 | Næstved Museum

Høstmarked 2017

Sted: 
Helligåndshuset
Dato: 
Onsdag, 18 oktober, 2017 - 10:00 til 16:00

Efterårsferie betyder én ting her på Næstved Museum – Høstmarked. Vi fylder traditionen tro vores dejlige have med markedsboder fyldt til randen med kunsthåndværk, lækkerier til ganen, gode tilbud og sjove aktiviteter.

For os her på museet er Høstmarkedet et af årets helt store højdepunkter og det er ikke for ingenting, at markedet er gået hen og er blevet en tradition, der nu har hængt ved i over 15 år. Vi lever lige nu i en tid, der synes styret af en higen efter alt, hvad der er nyt og alt hvad, der går stærkt. Set i det lys, kan det måske synes forunderligt, at en tradition som Høstmarkedet stadig eksisterer den dag i dag. Sådan har vi det ikke. Vi tror netop, at det er fordi, at vores hverdage er hektiske, at vi higer efter de åndehuller, som traditioner kan give os – det genkendelige, det trygge og mest af alt, oplevelser af en høj nok kvalitet til, at man har lyst til at komme tilbage år efter år.

Og det er netop er alle de kvaliteter, vi værner om, når vi igen i år slår teltdugene op til årets marked. Her vil man som besøgende kunne glædes ved gensynet med vikingesmeden, der arbejder over åben ild, man kan opleve trædrejeren arbejde kunstfærdigt med sit træ og musketergarden sætte markedet i gang på behørig vis.

Det er imidlertid ikke kun synssansen, der skal sætte i spil, for der er også rig mulighed for selv at prøve kræfter med kunsthåndværker-dyderne. Kom for eksempel og vær med til at flette fuglebure af pil, lav dyr af kastanjer eller kig Det rullende Hørværksted over skuldrene, når de arbejder med deres produkter.

Høstmarkedet vil naturligvis heller ikke være sig selv uden muligheden for at forsyne sig med kaffe og kage i Museumsforeningens æblecafé eller uden et væld af lækre smagsprøver på den skønneste lokale honning, helsegivende urter eller historiske økologiske frugter.

Det kan ikke siges meget mere kort eller præcist end dette: Her er noget for enhver smag og enhver alder og vi kan slet ikke vente med at skulle hylde vores efterårstradition med alle jer.

Entré: 
Gratis