Kommende udstillinger | Næstved Museum

Kommende udstillinger

Vi samler på GLAS

Glashistorisk selskab Holbæk fejrer sit 25 års jubilæum med en overdådig særudstilling af deres fineste og mest ekstraordinære samling, der løber fra d. 30. juni til d. 16. september.

Kom med til udstillingsåbningen og hør historierne om glassets udvikling, om brugshistorie – og hvordan vi alle mennesker er jægere og samlere, præcis som vore skindklædte forfædre!

”Mennesker har behov for interesser; alle mennesker samler. De fleste samler på oplevelser i dag. Det er knap så eksklusivt at samle på frimærker længere - og dét at samle på noget skal helst være eksklusivt, specielt og fascinerende. Værker af Jorn og Arne Jacobsen er så bekostelige, at de kun er forbeholdt en særlig skare, hvorimod glas har til alle tider været et materiale, der har fascineret alle mennesker!

Glas er nyttigt. Du anvender det sikkert til drikkeglas, karafler, skåle – og samtidigt har mennesker gennem århundreder udformet de smukkeste, mest detaljerede og elegante kunstværker af glas.”

DesignMuseum Næstved viser, at glas er finurligt, fantastisk, fornuftigt og forunderligt – når Glashistorisk Selskab Holbæk udstiller både karafler, klukflasker, drikkeglas, hinkesten, hyacintglas, lommeflasker, designglas og kunstglas.

F.eks. er glas først blevet hvermandseje inden for de sidste 100 år – og til de adeliges sammenkomster i renæssancen var det en almen kutyme at skåle for værten, drikke ud og derefter knuse sit glas mod væggen eller gulvet!

Til udstilingsåbningen byder Mette Bielefelt Bruun, afdelingsleder for Næstved Museum, velkommen og giver ordet videre til Niels Johnsen, formand for Glashistorisk Selskab i Holbæk.

Vi glæder os til at se jer!