Smock for en ribstrik | Næstved Museum

Smock for en ribstrik

Sted: 
DesignMuseum Næstved i Boderne og Næstved Kunstforening
Dato: 
Torsdag, 25 januar, 2018 - 17:30 til 21:30

Kom med til workshop med tekstilformidler Birgitte Bruun Rasmussen om broderi og smocksyning på strik torsdag d. 25. januar 2018. 

I relation til DesignMuseum Næstveds nuværende udstilling ’Strikket Renæssance’ af kunsthåndværkergruppen Netmaskerne, har vi sammensat et program bestående af en række arrangementer i løbet af udstillingsperioden, der alle på den ene eller anden vis behandler enten strik, Renæssance eller håndarbejde – eller alle tre ting på én gang.

Denne workshop er ingen undtagelse og denne aften vil tekstilformidler Birgitte Bruun Rasmussen gøre os meget klogere på smocksyningen på strik. 

Aftenen indledes med et besøg i Boderne, hvor der vil være mulighed for at se vores aktuelle udstilling ’Strikket Renæssance’ af kunsthåndværkergruppen Netmaskerne. Vi begynder herefter workshoppen med et oplæg om smocksyning og introduktion til engelsk smocksyning, hvorefter det er tid til selv at prøve kræfter med forskellige broderisting og -teknikker til engelsk smocksyning. 

Workshoppen afholdes af kunsthåndværker Birgitte Bruun Rasmussen. Birgitte er uddannet Tekstilformidler fra Håndarbejdets Fremme UCC og har speciale i tekstiltryk, broderi og kulturel formidling. Hun har sit eget firma Tekstilmagi, hvorfra hun arbejder og afholder kurser og workshops i tekstile teknikker og kreative arbejdsmåder. 

Aftenens program:

- Kl. 17.30-18.00: Besøg i Boderne, hvor der er mulighed for at se udstillingen Strikket Renæssance.

- Kl. 18.00-21.30: Workshop ved Birgitte Bruun Rasmussen i Næstved Kunstforenings lokaler på Sct. Peders Kirkeplads 14. Her vil der blive serveret kaffe og kage. 

Praktisk info:

Vi vil udlevere forskellige prøver af ribstrik, men som deltager er man også mere end velkommen til selv at medbringe prøver på ribstrik, der kan broderes på. Deltagerne bedes desuden medbringe almindelig sygrej, herunder saks og stoppenål uden spids (eksempelvis størrelse 18). Ligger man inde med broderigarn eller fint strikkegarn, som man gerne vil arbejde med denne aften, må dette naturligvis også medbringes.

Prisen for arrangementet er inklusiv materialer samt kaffe og kage - køb jeres billet til workshoppen i vores museumbutikker i Boderne og Helligåndshuset eller lige HER.

Der er et begrænset antal pladser til denne workshop.

Entré: 
140 kr. + gebyr / For medlemmer af museumsforeningen 100 kr. + gebyr