Pimp your ride! Udstilling om kunsthåndværk og teknologi | Næstved Museum

Pimp your ride! Udstilling om kunsthåndværk og teknologi

Udstillingen åbner den 3. juni kl 14.00

På Designmuseum Næstved arbejder vi lige nu med at sammensætte en designudstilling om koblingen mellem kunsthåndværk og teknologi. Et spændende emne der både henvender sig til den gadget-interesserede og til feinschmeckeren, der går op i det lækre design i hverdagen.

Før industrialiseringen rigtigt slog igennem på alle fronter, var det at fremstille teknologiske genstande ved håndkraft et vilkår i produktionen. Der var derfor håndlavede elementer i de første elektriske grammofoner, i de første tog og biler, i hårtørrere og lamper. Sådan er det ikke mere. Nu kan alt stort set produceres maskinelt. Så når vi nu ser moderne teknologiske produkter i vores hverdag med håndlavede detaljer eller stærk inspiration fra kunsthåndværket, så er det et tilvalg fra designerens eller producentens side. De gør det, fordi det er moderne, fordi de udfordrer grænserne for, hvad kunsthåndværket kan eller simpelthen, fordi man kan, og det er sjovt.

Vi vil i udstillingen se på, hvordan teknologi og kunsthåndværk går op i en højrere enhed hos de store firmaer, hos de mindre etablerede designere og blandt gør-det-selv-folket.  Temaer i udstilingen vil derfor være menneske vs. maskine, personalisering (customizing) af genstande, bæredygtighed, hipsterkultur og alternativt design.

Både dansk og internationalt design vil være repræsenteret i udstillingen. Vi viser blandt andet danskproducerede ure lavet af dele fra gamle Ford Mustangbiler, en sælskindslampe, et håndlavet glasgearskifte lavet på Orrefors glasfabrikken til Volvo Cars, en mundblæst højttaler i glas fra Holmegaard og USB-stik i keramik fra Kähler. Centralt placeret i udstilingen vil man kunne se den specialbyggede XJR1300 Yamaha motorcykel fra det danske motorcykelfirma Wrenchmonkees.

Udstillingen kan ses i perioden 3. Juni – 30. September 2017

Designmuseum Næstved i Boderne, Sct. Peder Kirkeplads 8, 4700 Næstved